lauantai 11. kesäkuuta 2011

Päivän valkoiset

Rakastan aivan höperöllä tavalla päivänkakkaroita. Niistä tulee mieleen lapsuuden mummola, mansikkamaito ja savikakkujen leipominen.

Kärhön ensimmäinen kukka. Ensimmäinen on aina kaunein.

Valkoinen kanimme Teuvo (Tepa, Tepsukka, tuttavallisesti Teukka vaan) nauttii ulkoilmasta. Puput asuvat kesällä puutarhassa katoksellisessa häkissä. Talveksi häkki nostetaan vilpolaan, joka pidetään lämmittimen avulla noin 10 asteessa plussan puolella.

Karhunvattu kukkii valkoisin kukin.

Valkoinen kivi ja merihädästä pelastettu sammakko. Lammen vedenpinta oli laskenut niin alas, että sammakko ei päässyt omin avuin liukasta reunaa ylös. Nyt se on todistettu, että sammakot ja vesiliskot todella viihtyvät samassa lammessa. Keväällä löysimme kutua, jota yritimme olla häiritsemättä, mutta osa siitä kuivui eikä nuijapäitä näkynyt. Tai sitten emme vaan nähneet niitä syvässä vedessä.
(Lisäys 12.6. Haa, on niitä nuijapäitä! Tänään näin. Ne ovat jo isoja ja niin vikkeliä, että ei niitä näe, jos ei istu paikalla tarpeeksi pitkään. Onneksi en antanut isännän vaihtaa altaan vettä vielä.)

Kasvatin valkoisen pelargonin tänä vuonna siemenestä. Pussillisesta siemeniä tuli vain kaksi taimea. Sitäkin rakkaampi tämä on nyt, kun se on viimein aloittanut kukintansa.

Valkoiset ruukut ja päivän hupaisa episodi: Ruukutin pikkuruisia punakärsämön taimia. Mielestäni niitä oli laatikossa vähän, ja ajattelin selviäväni muutamalla ruukulla. Aloitin viidellä kauniilla valkoisella. Sitten hain kymmenkunta punasaviruukkua. Sitten noin kolmekymmentä mustaa muoviruukkua. Sen jälkeen totesin, että riittää. Loput saavat mennä kompostiin. Yllättävän paljon niitä lopulta olikin, ne vain olivat niin pieniä, että ensin tuntui, että eihän tässä nyt mitään ole itänyt. Taimet siirsin kasvihuoneeseen jatkokasvatusta varten. Syksyllä on sitten aika istuttaa.

Lumipalloheisi on nimensä arvoinen. Vähättelin, kun aiemmin sanoin, että kukkapallot ovat nyrkin kokoisia. Ne ovat suurempia.

Tänä vuonna saadaan mansikoita! Kukkia on PALJON ja pörriäiset ovat täydessä työssä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti