sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Lempipaikka

Kirjoitin pari päivää sitten, että lempipaikkani puutarhassa on terassin portaat. Toinen aika mukava paikka on riipputuoli talon toisella puolella.

Näkymä riipputuolista on tämä. Paikkaan paistaa ihanasti ilta-aurinko. Harmi kyllä vanha vaahtera alkaa olla vaaraksi talolle ja ihmisille. Toinen päähaaroista on tiputtanut kaarnaa koko rungon matkalta. Pelkäämme, että se on laho. Olemme puhuneet puun kaatamisesta jo pari vuotta, mutta emme millään haluaisi luopua siitä. Suuret puut ovat puutarhan selkäranka.


 
Tonttimme jakautuu kahteen pääosaan: talon itäpuolella on varsinainen puutarha, länsipuolella on sisääntulo, autopaikat, vaahterat ja lasten leikkipiha. Keskipäivällä aurinko paistaa etelästä kadun puolelta molemmille puolille taloa. Lasten mielestä koko pihan paras paikka on tässä:

Uima-altaassa vaanii verenhimoisia alligaattoreita. Lapsemme ovat alituisessa vaarassa. Onneksi he ovat rohkeita ja voimakkaita ja voittavat pedot painissa. Kesäisin mietimme, että on ihmeellistä, ettei lapsille ole vielä kasvanut suomuja. He käyvät välillä vain vähän syömässä ja juomassa tai lukemassa akkareita nurmikolla ja sitten taas uivat. Lasten kesä alkaa siitä, kun allas täytetään. Ei haittaa, että vesi on aluksi jääkylmää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti