keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Lapsille koti

Olen tutun tilanteen edessä: olen kasvattanut liikaa taimia enkä tiedä, mihin ne kaikki lykkäisin. Tämä kaivuutyö ratkaisi vain osan pulmasta.

Pidensin penkkiä karviaispensaan vierestä. Kaivoin kuopasta noin 30 cm syvän. Perennoille se riittää. Pensaille ja puille kaivan aina 60-80 cm syvät kuopat, joiden pohjalle laitan paksusti kompostia. Ei uskoisi miten paljon näinkin pienestä kuopasta tulee käyttökelvotonta savimaata. Kasasin sen kompostin viereen, ehkä käytän sen maan tasoittamiseen jossain muualla. Multaa kuoppa imaisi neljä täyttä kottikärryllistä. Taas oli hyötyä kasvimaalle kipatusta multakasasta.

Vuosien varrella olen oppinut, että nurmikko todella tulee penkkiin, jos sitä estä. Upotin nurmireunanauhan kokonaan maan sisään. Teen myöhemmin vielä sorakanttauksen muovireunan ja nurmikon väliin (10 cm leveä, syvyyttä 15 cm). Pelkkä sorakanttauskin varmaan riittäisi, mutta nyt alkuun näin, kun ei juuri nyt ollut soraa saatavilla.

Istutin penkkiin punapäivänkakkaroiden taimet ja osan harjaneilikoista.

Harjaneilikoita on vielä vaikka kuinka paljon, vaikka osan istutin jo ojan puolelle. En millään raaskisi heittää niitä poiskaan.
Punakärsämöt jäivät taas yli! Pitänee siis vielä kaivaa jonnekin toisaalle...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti