tiistai 5. heinäkuuta 2011

Siivouspäivä

Tänään on tehty pieniä ja vähän suurempiakin pihan siistimistöitä. Kesken jäänyt orapihlaja-aidan leikkaus tehtiin tänään valmiiksi. Samaan kuormaan kerättiin risukasa aitan takaa. Myös tuija-aita leikattiin tänään.

Leikkuujäte kerättiin pressun päälle ja raahattiin sillä peräkärryyn. Kukkapenkkien kohdalla työ oli vähän hankalaa, ja tytärkin sai tulla pitelemään pressun toista päätä. Aidalla on pituutta 40 metriä ja korkeutta muurin päältä 2,5 metriä. Hommaan menee siis aikaa, mutta onneksi työ täytyy tehdä vain kerran vuodessa. Latvojen leikkaamiseen tarvittiin rakennustikkaita, koska muuten ei yletä.

Aita istutetiin heti muuttomme jälkeen kahdeksan vuotta sitten yhdessä naapurin kanssa. Naapurin talo valmistui samoihin aikoihin, kuin me muutimme omaan taloomme. Koska naapurin tonttia oli korotettu noin metrin verran, tehtiin tonttien rajalle salaojat ja muuri, jonka reunaan aita istutettiin. Ensimmäisinä kahtena talvena muutamia taimia kuoli ja niitä jouduttiin vaihtamaan. Kolmantena vuonna juuret olivat kasvaneet jo niin syvälle, että taimia ei enää kuollut. Aita on erinomainen tuulen- ja näkösuoja. Jos olisin saanut valita, myös tontin toisella laidalla kasvaisi tuija-aita.
Mieheni vie jätteet huomenna kaatopaikalle. En ymmärrä, kuinka selvisimme ensimmäiset vuodet ilman peräkärryä. Neljän perheen yhteisenä ostoksena hankittu kärry on jatkuvassa käytössä niin meillä kuin muillakin omistajilla.
Siivoamista riitti myös laatoituksella. Koivut ovat pudottaneet siemeniä ihan hulluna! Vanha koivu on tiputtanut myös jonkin verran keltaisia lehtiä. Vähän huolettaa... Nyt ei ole ollut erityisen kuiva kesä, joten se ei selitä lehtien pudottamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti