lauantai 1. syyskuuta 2012

Sorakäytävät ja sähköt, osa 3 - suihkulähde

Sain suihkulähteen syntymäpäivälahjaksi. Se on juuri sellainen luonnollisen tuntuinen, mistä pidän. Vierastan liian mahtipontisia tai moderneja. Mutta tämä sopii visiooni englantilaistyyppisestä puutarhasta, jossa saa olla patinaa ja vähän raunioromantiikan tuntua.

Sähkömies sai työnsä valmiiksi eilen. Kaapeli kulke sorakäytävän alla. Suihkulähteen viereen tuli oma pistoke, joka naamioidaan lopuksi kivien alle piiloon. Kyllä oli juhlallinen tunne, kun kytkettiin laite ensimmäistä kertaa päälle!

Suihkulähteeseen kuuluu maahan upotettava saavi ja pumppu. Saavi jää maahan talveksi, mutta pumppu ja ruukku pitää nostaa sisälle turvaan. Täytin kaivannon soralla astian reunaan. Sitten laitoin ritilän päälle palan suodatinkangasta, johon leikkasin reikiä, jotta vesi valuu paremmin takaisin vesisäiliöön. Pinnalle asettelin koristekiviä. Työ jäi vähän kesken, sillä koristekiviä oli liian vähän.

Valkoiset kivet ovat Kekkilän koristekiveä (kalsiittia). Ostin kolme pussia, mutta se ei riittänyt. Vielä täytyy ostaa ainakin yksi pussi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti