lauantai 1. syyskuuta 2012

Sorakäytävät ja sähköt, osa 2

Miten saadaan teini lapion varteen? Nätisti pyytämällä. Mitä ihmettä, ei tullut edes urputusta!

Tänään päästiin taas askel eteenpäin sorakäytäväurakassa. Mutta voi itku... venäytin sekäni niin pahasti soraa lapioidessani, että nyt en pääse liikkumaan. Kyllä ottaa koteloon. Huomenna olis ollut aikaa jatkaa, mutta tuskimpa pystyn.

Singelikuorma tuli torstaina. Keko mahtui juuri ja juuri pistotielle.
Pistotien reunassa on penkki, jossa kasvaa rivissä vuorotellen kolme timanttituijaa ja neljä laikkukirjokanukkaa. Keskimmäisten kanukoiden juurelle olen istuttanut kärhöjä. Ryhmä on yksi suosikeistani koko pihalla, joten olin vähän huolissani, jyrääkö singelikasa puskat alleen. Mutta ei. Nuori kuljettaja osasi olla tosi tarkka ja varovainen, kun kippasi kasan pihaan.

Valitsimme sorakäytävien päällysteeksi singeliä, jonka raekoko on 8-16mm. Saatiin halvin tarjous Mäntsälästä Kivapihalta. Hinnoissa oli valtavia eroja! Soran päälle tulee Kekkilän askellaatat. Olin alunperin ajatellut valaa laatat itse ämpäreissä, mutta lopulta järki voitti. Urakka olisi ollut hidas ja vaivalloinen. Joskus kannattaa maksaa siitä, että pääsee vähän helpommalla.

Kuvan yläreunassa näkyy pesemätöntä singeliä, alareunassa pestyä. Valmiiksi pestyäkin saa, mutta se maksaa enemmän. Pesu oli helpompaa kuin luulin. Ei tarvinut kuin vähän puutarhaletkulla suihkutella.
Sora on juuri niin kaunista kuin toivoin! Teräviä murskauskulmia ei ole, sillä singeli on hiekasta seulottua luonnon pyöristämää kiveä.
Kaivannon pohjalle levitettiin suodatinkangas ja sen päälle sora. Lopuksi leikataan ylimääräiset kankaat ja asetellaan askellaat. Saimme tänään vasta pienen pätkän tehtyä.

Sähköt saatiin perjantaina. Hihkuin riemusta! Vihoviimein vuosien jahkailun jäljeen meillä on kunnollinen pihavalaistus! Pylväsvaloja on kolme, seinään kiinnitettyjä neljä (tai yksi niistä on portissa). Kasvihuone, varasto, kaivo ja upouusi suihkulähde saivat myös sähköt. Lisäksi on muutama pistorasia piilossa pensaassa ja köynnöskaaren alla. Laitan valoista kuvia myöhemmin. Nyt en pääse tämän selkäni kanssa minnekään kuvaamaan (vaikka juuri nyt olisi hyvä aika kuvata, kun on pimeää) vaan makaan kannettava vatsan päällä sängyssä...

2 kommenttia:

  1. Mukavaa, että teidän pihavalaistus on vihdoin valmiina! Tsemppiä selän kanssa, toivottavasti se tokenee pian ja olet taas valmis touhuamaan puutarhassa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noh, neljättä päivää jo mennään niin, että kumartua ei voi ja istumatyö tapahtuu kannettava vatsan päällä. Pääsen jo liikkumaan, mutta särkyä on edelleen. Kyllä se tästä, joka päivä on jo vähän parempi. Kasvattaa kärsivällisyyttä...

      Poista