keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Reikä seinässä ja kuunliljassa

Hän ja komppania kavereita ovat saaneet tänä kesänä mellastaa rauhassa. Mutta ensi kesänä tähän tulee muutos, sen olen hänelle luvannut. Nauttikoon viimeisestä huolelttomasta kesästään. Ensi vuonna löytää sorakanttauksia salaattipenkin riviväleistä ja tuhkaesteitä strategisista kohteista.

Kostea kesä ja poissaolollaan loistanut puutarhuri ovat luoneet erinomaiset apajat etanoille. Salaattipenkistä pilalle meni puolet, ja ruusukaalien lehdet muistuttavat emmentalia. Sen vielä kestän, sillä reikäsalaatit ovat kelvanneet kaneille, mutta kuunliljojen rei'ittäminen herättää suuttumusta.

Pienien reikien lisäksi huushollissa on yksi suuri: pyörävarasto muuttuu miehen käsittelyssä hyvää vauhtia lämminvarastoksi. Talon seinässä on uusi reikä ja reikään asennettuna uusi ovi. Siitä tulee kulku eteiseen. Ulkoa päin seinät laitetaan umpeen. Mahtavaa, talo laajenee kokonaisella huoneella!

Rakenteiden purkaminen ei ilahduttanut seinänrakoon talvehtimaan kömpinyttä nokkosperhosta. Se hytisi kylmästä, mutta jaksoi lopulta lentää sen verran, että toivomme sen löytäneen uuden piilopaikan.

2 kommenttia:

  1. Varastoja ei koskaan ole liikaa ja vielä lämmitetty! Melkein tuntuu siltä, että kaikki mikä on vihreää kelpaa etanoille. En ole jaksanut taistella niitä vastaan. Ehkä sitten ensi kesänä uusin voimin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin varasto tulee tarpeeseen. Ja on ihanaa, että kulku sinne tulee talosta sisältä - eteisen kautta. On vähän kuin vaatehuone, mutta isompi ja kätevästi lähellä ulko-ovea. Kun nyt vaan ehdittäisiin saada remontti valmiiksi ennen pakkasia...

      Poista