keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Sadepilvien välissä siivotaan

Päiväkausia kestäneet rankkasateet ovat sotkeneet kaikki ruukut. Tässä muutama laatoille nostettu ylimääräinen tomaatti, jotka eivät mahtuneet kasvihuoneeseen.
Karhunvatun pölytys näyttää onnistuneen sateesta huolimatta. Pieniä raakileenalkuja tulee esiin varisevien terälehtien lomasta.
Jättipoimulehdet jäivät tukematta ja viistävät nyt maata. Olkoot toistaiseksi, tuen ne sitten kun selkenee. Tänään pitäisi taas sataa (uskoa vai ei, siellä on aurinkoista juuri nyt).

Eiliselle oli luvattu taas sadetta. Koska rankkasateita on nyt tullut päiväkausia, uskoimme sääennustetta ja suunnittelimme ostos- ja siivouspäivän. Aamulla aurinko kuitenkin näyttäytyi - ennen saderintamaa, kuten ennusteen mukaan piti olla. Kiirehdin pihalle ja otin muutaman kuvan. Sitten lähdimme ostoksille. Vaan eipä koko päivänä satanutkaan. Vähän harmittaa, etä juuri silloin olimme sitten sisällä kauppakeskuksessa.

Onneksi ehdimme illalla vähän uloskin. Aloitimme nurkkien siivousprojektia. Siivottiin puuvarasto ja risu- ja romukasat aitan takaa. Sinne katseilta piiloon on ollut vähän liian helppoa kasata mitä milloinkin. Sinne on kertynyt risoista haravoista ja lapioista putkenpätkiin ja betonimöhkäleisiin kaikkea "viedään joskus kaatikselle" -kamaa. Muuten tuhannen neliön tonttimme onkin melko tarkkaan puutarhakäytössä ja hoidettua tilaa, mutta tämä nurkkaus on saanut kasvaa rikkaruohoa. Rikkaruohoviidakon perkasin jo viikko sitten, mutta nyt veimme myös risukasat ja romut pois ja siirsimme puupöllit seinustalta sisälle puuvajaan. Paikasta tehdään puidenpilkkomisnurkkaus, joka katetaan kuorikatteella. Loppuu se riitely nurmikon roskaamisesta.

Aitta pitää käydä läpi myös sisältä. Pääsimme vähän alkuun siinäkin. Turhat tavarat rahdataan kierrätykseen ja risat kaatikselle. Kirppistouhuun en enää jaksa ryhtyä. Kauhean vaivan palkaksi jää muutama roponen. Aitassa on kyllä sänky, mutta ei siellä kukaan ole nukkunut, vaan tilasta on tullut lähinnä varasto. Nyt päätimme muuttaa tilan oikeaksi varastoksi ja järjestellä tavarat fiksusti hyllyihin ja laatikoihin. Muoviruukkuja ja remonttiroinaa löytyi järjettömät määrät! Käsittämätöntä, että myös lastentarvikkeita, kenkiä, urheiluvälineitä ja leluja löytyi vielä paljon, vaikka periaatteenani on ollut, että kaikki kiertoon heti vaan. Roskikseen en koskaan käyttökelpoista heitä, vaan tarjoan ensin tutuille ja sitten vien Kierrätyskeskukseen, Uffille tai Fidalle loput. Mitä sitä itsellään panttaamaan jotain mitä ei enää tarvitse, mutta josta voi olla jollekulle toiselle hyötyä ja iloa.

Ukkolaukkojen terälehdet putoilivat sateen takia tänä vuonna melko aikaisin. Mutta onneksi näistä siemenkodistakin riittää iloa pitkäksi aikaa. Leikkaan aina muutaman varren talvea varten sisälle kuivumaan. Ne säilyvät hyvin seuraavaan kevääseen asti kuivakukkina maljakossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti