tiistai 25. lokakuuta 2011

Maata peittävät

Syksy on hyvää aikaa siirtää perennoja. Jatkoin tänään viikonloppuna aloittamaani puuhaa, maanpeittokasvien siirtelyä ja jakamista.

Pelastin keväällä muutaman ketoneilikan siemenestä itäneen taimen matalaan koriin. Kesän aikana niistä kasvoi tuuhea mätäs. Lapset pääsivät tänään emonsa viereen. Kaivoin niiden tieltä rentoakankaalit ylös ja käytin niitä toisessa paikassa. Jätin akankaalia vielä hieman ketoneilikoiden taakse. Se on niin kaunis kukkiessaan, että en hennonut luopua siitä tällä paikalla kokonaan, vaikka se tappelee todennäköisesti jo ensi kesänä elintilasta ketoneilikan kanssa.

Rentoakankaali on kova leviämään. Kaivoin kivien koloista tien reunasta ylimääräiset ja istutin ne etupihan uuteen ojapengermään. Ojan toiseen päähän laitoin rönsyleimua, joka täyttää myös nopeasti suuria pintoja ja kasvaa tiheänä mattona. Kuva on työn alkuvaiheesta. Nyt mullattu alue on istutettu täyteen.

Poistin rönsyleimut kokonaan kukkapenkistä, koska ne eivät millään pysy niille varatussa tilassa vaan ahdistelevat kaikkia naapureitaan. Ojapengermällä ne saavat levitä kaikessa rauhassa. Pilkoin lapiolla maton noin 15x15 cm palasiin ja istutin mättäät noin 20 cm välein uuteen paikkaan. Tätä kasvia voi helposti lisätä myös keväällä rönsyistä, kuten tänä vuonna tein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti