sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Haravointiseuraa

Kanimme asuvat kesäaikaan puutarhassa. Talveksi ne muuttavat vilpolaan, joka pidetään lämmittimen avulla sen verran plussan puolella, että puput pärjäävät. Häkki tuotiin vilpolaan syyskuun lopulla, kun yöt alkoivat kylmetä, ja syyssateet alkoivat. Puput päästetään päivittäin hyppimään talossa sisällä vapaina, mutta tänään ne tuntuvat kaipaavan vaativampaa liikuntaa - ja selvästi myös raitista ilmaa. Tytär ulkoilutti niitä valjaissa ulkona pitkän tauon jälkeen. Touhua oli varsin hauska seurata haravointiurakan lomassa.

Viesti meni perille. Teuvo (yllä) murisi kameralle ja yritti purra sitä ja Kinuski, joka normaalisti aina tulee tervehtimään (alla), murjotti häkin perällä. Oli aika järjestää pupuille tekemistä.

Molemmat olivat niin tohkeissaan pihalle pääsemisestä, että jokaisesta puskasta piti maistaa matkan varrella. Teuvo juoksutti tytärtäni pitkin pihaa ja onnistui sotkeutumaan milloin minkäkin puun ja pensaan ympärille. Kinuski (jolla on pohjaton ruokahalu) söi jopa varisseita lehtiä hyvällä ruokahalulla.
Kun pupu alkaa pestä turkkia ja tassuja, on aika palata kotiin.

1 kommentti: