torstai 18. elokuuta 2011

Kesä talteen

Krassinsiemenet (lautasilla) on kerätty jo viikko sitten, mutta niitä ei voi vielä pussittaa. Annan niiden kuivua ensin kokonaan, muuten ne homehtuvat.
  
Jokavuotisiin rituaaleihini kuuluu siemenien kerääminen. Se on vähän hassua, koska kaikkia en todellakaan tarvitse tai käytä. Silti se tuntuu tärkeältä ja antaa lohtua syksyn lähestyessä. Siemeneen sisältyy lupaus seuraavasta kesästä.

Illat ovat jo sateisempia ja hämärä tulee aikaisemmin. Töiden jälkeen ei tahdo enää jaksaa. Eilen oli kuitenkin mukavan lämmin ja aurinkoinen ilta. Käytin sään hyväkseni ja uurasti puutarhassa kolme-neljä tuntia aina siihen saakka, kun en enää nähnyt pimeässä eteeni. Aloitin kesän aikana tekemääni listan touteuttamista. Se sisältää mm. perennojen siirtämistä. Postaan siirroista myöhemmin tänään, kun olen saanut eilen kesken jääneet työt valmiiksi. Keräsin myös kuivakukkia talven varalle talteen.

Kasvatin tänä vuonna rusoikikukkia ensimmäistä kertaa. Koska minulla ei ollut siitä kokomusta, en osannut arvioida, miten tuuhea, korkea tai tukeva kasvi on. Tein sen virheen, että laitoin taimia mataliin ja liian pieniin ruukkuihin. Kasvi sopisi parhaiten suurena ryhmänä kukkapenkkiin. Ruukuissa varret taipuivat ja harottivat sinnetänne. Kuvan kukat kaartuvat penkkiin nostetun ruukun reunojen yli nukkapähkämön ylle.
Keräsin ensimmäisen kimpun jo talteen. Nyt olen ymmälläni, miten nämä pitäisi kuivata. Pää alaspäin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti