torstai 23. elokuuta 2012

Katumusharjoituksia

Tämä kesä on mennyt multa jotenkin ihan ohi. Kun ei ole ollut kunnolla lomaa eikä olla ehditty veneillä kuin pari päiväreissua, tuntuu, kuin kesää ei olisi ollutkaan. Puutarhaa on hoidettu kelvottoman huonosti.
 
Hirveä morkkis. Kävin eilen kasvihuoneessa ja järkytyin. Kasvit riiputtivat lehtiään ja osa oli lähes kuihtunut! Siis että kärsivät veden puutteesta vaikka emäntä ei ole ollut edes matkoilla! Ihan hirveää, miten huonosti olen tänä kesänä hoitanut puutarhaani ja etenkin kasvihuonetta. Papuja oli jäänyt keräämättä - osa paloista oli jo muuttunut nahkeiksi. Tomaateissa oli homeisia kuihtuneita lehtiä. Selittelyn makua, mutta jotenkin tuo sää hämää. Kun on sadellut tasaisesti koko kesän, sitä tuudittautuu, että luonto hoitaa. Mutta mitä se nyt sisällä kasvihuoneessa hoitaisi - typerä minä. Normaalikesänä riehun pihalla päivittäin letkun ja kastelukannujen kanssa. Siinä ne tulee suihkittua kasvihuone ja ruukkuistutuksetkin samalla. Mutta tänä kesänä olen vaan ollut töissä ja illat ja viikonloput sisustanut taloa. Aivokäyrässä pyörii vain tapettirullaa, maalitonkkaa ja verhokangasta. Pihalla on kiinnostanut lähinnä sorakäytävät ja varaston siivous. Kasviparat olen jättänyt oman onnensa nojaan. Ihan on olo kuin kehnolla äidillä, joka unohtaa lapsensa, kun on muuta tekemistä.

Tänä vuonna mulla on vain keltaisia tomaatteja ja pieniä punaisia minisydäntomaatteja. Sato jää heikoksi vaikka taimia on enemmän kuin yleensä. Sen siitä saa, kun hoitaa huonosti. Ihan oikein minulle.

Sitten toinen syntini on, että istutin kasvihuoneen ihan liian täyteen. Paprikat eivät oikein millään kypsy, kun kärsivät valon puutteesta. Kasteluvälin olisi pitänyt olla normaalia tiheämpi eikä harvempi nyt, kun kasvejakin on enemmän. Voi voi... Mutta ei se nyt enää auta uikuttaa. Oma on vika.

Mutta saako ihan vähän iloita, että askellaatat ovat jo seinustalla odottamassa. Soraa ja sähkömiestä odotellaan. Eikä sisällä talossakaan hullummalta näytä, kun on huonekaluja maalattu ja tuunattu nurkkia. Eihän sitä ihminen kaikkeen repeä...

3 kommenttia:

 1. Minulla unohtui myös kerran kastella kasvihuoneessa tomaatintaimet, sitten kun kastelin ne oikein runsaasti alkoivat kypsät tomaatit halkeilla :) Blogissani on sinulle jotain, käy kurkimassa: http://parasta-aikaani.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Ei todellakaan tarvitse revetä joka paikkaan! Nythän on ollut aivan loistava kesä laitella taloa sisältä. Ja justiin tuollaisia isoja mylläyshommia on ollut hyvä tehdä juuri tänä kesänä, kun kelit on olleet tylsiä. Mukava sitten nauttia syksyllä sisätiloissa ihanasta kodista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sillä olenkin lohduttautunut. Ensi kesänä sitten ryhdistäydyn. Listalla on mm. "operaatio perennatuet kuntoon". Tämän sadekesän kaatuneiden perennojen savotta saa jäädä kyllä lajinsa viimeiseksi. Olen jo hautonut strategiota ja järeitä tukirakennelmasuunnitelmia.

   Poista