keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Toisenlaisia puutarhatöitä

Kun ulkona on ollut sateista tai vähintään epävakaista koko kesän, kauneuden kaipuuni on liukunut vähin äänin sisätiloihin. Olen saanut pitkän tauon jälkeen uudelleen sisustusvimmastuksen ja alkanut tuunata huonekalujamme. Ensin on vuorossa hidas hiontavaihe, sitten aloitan maalauksen. Uuden värin saavat niin jakkarat, lipastot kuin tuolitkin. Puupölyä ja maalikäryä ei kukaan halua sisätiloihin, joten työ sujuu parhaiten pihalla. Sateella siirryn markiisin alle, hyvällä säällä homma leviää pitkin nurmikkoa. Myös tyttäreni sai tartunnan ja alkoi tuunata huoneensa pöytää.

Varastojen siivoamisessa on se riemastuttava puoli, että saattaa löytää jotain, jonka oli jo unohtanut. Ikean puisia lehtikoteloita löytyi iso kasa. Ne kaipasivat kuitenkin hieman päivitystä. Turvauduin oikotiehen eli spraymaaliin. Helppoa ja nopeaa! Nurmikon suojaksi ei tarvitse sen kummempaa kuin auki leikatun jätesäkin.
Tytär katseli touhujani aikansa ja halusi myös tehdä jotain omille huonekaluilleen. Tässä syntyy mosaiikipintaa pöydän päälle. Jämälaatoista vasaroitu/leikattu mosaiikki liimataan ensin puuliimalla. Lopuksi välit saumataan mosaiikkilaastilla. Tämä on todellista kierrätystä. Pöytä on alunperinkin tehty vessan puutason ylijäämäpätkästä ja maalattu huonekalumaalilla. Irtojalat löytyivät edullisesti Ikeasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti